Seksa Kubur

Views:
Video Information
Gambar ini merupakan mayat seorang pemuda lelaki berumur 18 tahun yang meninggal dunia di salah sebuah hospital di Oman. Mayat ini digali semula daripada kuburnya selepas 3 jam dikebumikan di atas permintaan bapanya. Pemuda ini dikebumikan secara Islam dan pada hari yang sama beliau disahkan meninggal dunia oleh para doktor. Walaubagaimanapun, timbul keraguan pada bapanya tentang kesahihan punca kematian anaknya dan ingin membuat pengesahan semula.

Sanak saudara dan rakan-rakannya terkejut setelah melihat mayat pemuda ini.


Pemuda ini kelihatan berubah sepenuhnya dalam tempoh hanya selepas tiga jam dikebumikan.


Kulitnya bertukar menjadi kelabu seperti orang yang sangat tua, 


beserta beberapa kesan penderaan dan pukulan, 


 
dengan tulang-tulang tangan dan kaki yang telah patah,


Keseluruhan tubuh dan mukanya telah cedera.


 Keseluruhan tubuh dan mukanya telah cedera.


Kesan-kesan darah pada mayatnya menunjukkan seolah-olah beliau baru menjalani beberapa siksaan.

Setelah merujuk mayat pemuda itu kepada beberapa orang saintis Islam, mereka bersetuju bahawa kaitan yang terdekat tentang kejadian ini adalah tentang siksaan kubur yang dijanjikan oleh Allah swt yang telah diingatkan melalui hadis-hadis Rasulullah saw.

Bapanya yang juga terkejut dengan kejadian itu mengakui bahawa anaknya berakhlak buruk, meninggalkan solat, menjalani kehidupan sosial yang bebas dan melakukan pelbagai jenis dosa.


Setiap manusia yang mati pasti akan menjalani soal jawab di dalam kubur kecuali mereka yang Syahid pada jalan Allah swt seperti terkorban ketika menegakkan agama Islam. Ini merupakan ujian awal yang akan dilalui oleh setiap manusia sebelum Hari Kiamat.

Filed Under:
Similar Videos
1 Comment
avatar

salam kasyah, raudhah nak folo kasyah tapi ruang follower tak mucul pun, yg ade cuma tajuknya..huhuhu..

BTW, artikel ni mmg menginsafkan. Pmuda ni baru berusia 18 tahun ttp masyaAllah. Raudhah baru 21, tak tahulah camner keadaannnya nnti. Bisa lebih teruk drp ini. Nauzubillah.

Reply

Jana Pendapatan,Tanpa Modal

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...