Berdakwah Melalui Facebook,Twitter & Blogger..Tapi Awas Kamu !!!!

Views:
Video Information
Sebetulnya Timbul rasa dalam diri ini untuk berdakwah, menyebarkan dan menyampaikan apa yang baik dalam Agama Islam kepada para pembaca yang membaca blog saya ini...

Jika hendak diikutkan..siapalah saya.!
Saya BUKANlah Ustaz yang banyak Ilmu agama di dadanya.....
Saya BUKANlah pendakwah bebas yang berdakwah di setiap pelusuk bumi....

Saya Hanya lah manusia dan hamba Allah yang banyak kekurangan,Jahil,apatah lagi dosa yang begitu banyak sekali.Astagfirullah.Ampunilah dosa-dosa ini wahai tuhan-ku.

Apapun Sebenarnya


macam-macam cara kita boleh berdakwah..

dalam erti kata yang lain memberitahu satu-satu informasi tentang Islam...

berdakwah perlu ada cara...

memberitahu juga perlu ada cara...

menimba ilmu juga begitu...

kadang-kadang ia kelihatan agak remeh..

  tapi mesti kita ingat benda yang remeh itu terkadang boleh merebak...

mungkin pada hati dan mungkin juga pada diri...

seakan dunia itu satu hiburan..

malah dunia tidak lagi dianggap sebagai tempat persinggahan...

sehabis enjoy hidup di dunia...

dan akhirnya akhirat lansung dilupakan...

kenapa saya cakap begini ?

imbas kembali apa yang kita tulis di alam maya.. 

status facebook/twitter..





kadang-kadang kita tidak sedar status seharian kita seakan merungut dan mungkin juga sampai tahap mempersoalkan takdir Allah....

kenapa itu kenapa tidak ini ?

macam mana kita nak ditarbiah dengan perkataan yang bermotivasi jika kita dihadapkan dengan rungutan ?

kita dan orang-orang lain yang turut membaca status 'berstatus' keluhan tadi akan secara automatiknya membayangkan perkara negatif...

cuba letak something yang membina sikit...

up sikit level...

tahu facebook orang yahudi punya...

maka manfaatkan dia...

gunakan teknologi untuk kebaikan ummah, meningkatkan daya fikir...

sekali-sekala buat status yang susah orang lain nak buat...





bukan semua boleh buat status begini...

ini salah satu cara untuk kita memberitahu kepada yang tidak tahu...

BERDAKWAH..

 memberi kata-kata semangat...

selain kita yang baca ni bermotivasi..

mungkin orang lain juga akan termotivate dengan kata-kata status anda...

ini salah satu cabang kecil yang kita anggap remeh tapi sebenarnya ada kebaikan terselit di situ....

another one saya sure semua orang sekarang dah ada blog sendiri dan semua orang ada reason tersendiri mereka menceburkan diri dalam bidang berblogging...

tetapkan matlamat..

jangan tulis carca marba tak ada tujuan...

kita akan dipertanggungjawabkan ke atas apa yang kita tulis...

ingat walaupun cuma penulisan dalam blog ia akan memberi impak yang besar kepada pembaca...

jika baik kandungannya, insyaallah pembaca akan terdidik sedikit demi sedikit...

hatta, saya juga takut apa yang saya nukilkan di sini, bimbang Allah akan persoalkan kembali ke atas saya di sana...

 
cuma kita sebagai manusia berhak untuk berikhtiar, berusaha untuk menjadi lebih baik...

 

 
macam penulisan di atas adakah minda kita akan berkembang ? 

lalu mendidik orang dengan penulisan sebegitu..

 tak perlu cerita tentang gosok gigi guna colgate semata tanpa matlamat...

ini berbahaya menulis tanpa tujuan...

apa salahnya sekali sekala buat satu artikel yang berinformasi.



 tak kisah lah artikel agama (lebih baik untuk mendidik jiwa) or entry yang bermanfaat untuk dikongsi bersama...

pembaca pun dapat ilmu dari blog kita...

Kata blog orang yahudi buat maka manfaatkan dia...

teknologi kalau digunakan dengan baik boleh membawa saham yang baik kepada anda...

kalaupun tak reti bermadah pujangga ayat berbunga-bunga, buat ayat simple-simple dah cukup...

teknologi harus digunakan dengan baik..

salur yang ada harus dimanfaatkan sebaik mungkin...

saya bukan suka-suka menulis entry ni..

saya hanya memperjuangkan cinta Illahi dan berharap Nur Allah sampai kepada pembaca..

malangnya ramai yang tidak tahu pengetahuan tentang cinta yang sangat rendah sehingga membuatkan akal seakan sukar berfikir lagi...

jangan marah atau bosan jika ada yang menegur atau memberitahu...

apakah kita sudah bosan dengan peringatan-peringatan Allah ? 

~ Wallauhualam ~


Filed Under:
Similar Videos

Jana Pendapatan,Tanpa Modal

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...